szeptember 25, 2012

Tündérkrónikák- az elözö részek tartalmából


Gyerekek megesz a fene, hogy másnál már ott a könyv, én hozzám meg még most sem érkezett meg, pedig tegnap még szabin is voltam, és direkt felkeltem fél kilencre, értitek, reggel 8: 30-ra, hogy végre magaménak tudhassam, és szomorúan láttam, hogy a postás a kis berregő biciklijével vidáman tovább hajt. Nem húzta le semmiféle könyv súlya a továbbhaladásban.

Ma meg már munkában, miközben a maradék türelmem morzsáit morzsolgattam, azzal a tudattal ültem a hideg hivatali székben, hogy márpedig én ma pokróc alatt Tündérkrónikákat olvasok, és neeem! Nyeee. ( Hölgyhöz nem méltó artikulálatlan és szánalmas nyávogás. )

Na de, arra gondoltam, hogy jó lenne egy kis összefoglaló, mielőtt belekezdenék, illetve, mielőtt elkezdenétek olvasni, a VÉGSŐ, az UTOLSÓ, a várva várt BEFEJEZŐ részt. Szóval legyen itt az első négy rész zanzásított változata, amit csak az fog érteni, aki már olvasta őket, Zenkás változatban, zanzásítva, meg minden. ( Ugye nem kell mondanom, hogy aki nem olvasta az első négy részt, annak hátraarc, irány a könyvesbolt és az olvasás. De innen most el...)


 1. rész, melyben kiderül, hogy ejtik azt, hogy Sinsar Dubh

Ashford, Georgia Állam, Július 9., Hőmérséklet 34.5 C, - a déli nyarak őrülten melegek -, hosszú szőke hajú lány fekszik a medence partján, megszólal a telefon, azt hiszi a szülei azok, de tévedett...
Alina meghalt, szörnyű halált halt, Mac Dublinba utazik, hogy megtalálja a gyilkosát. Olyan egyedül volt, mint a kisujja, ráadásul talpig rózsaszínben. O'Connor hadnagy nem akar segíteni. Mac mindenütt valami tu-á-déjt keres, aztán kiderül, hogy csak rossz a fonetikája. Leszáll a köd.
Felbukkan az egyik lámpa fényében a Barrons Könyvek és Apróságok. - Egy perc, és jövök, kedvesem- szól Fiona, aztán maga mellé inti Barronst. ( Khm. )
- Most fenyeget? - kérdezi rózsaszín Mac. - Természetesen nem, Ms. Lane, - mondja öltönyös Barrons, és visszaadja a csajnak a hitelkártyáját, majd Mac elmenekül egy taxival.
Hotelszobás jelenet!!! (52.o) , ahol Barrons nem épp úriemberként viselkedik. Kiderül, hogy a helyes fonetika: si-sa-du, és hogy nevezett dolog egy könyv. Barrons egy állat. Mac alig bír feltápászkodni. Aztán elkezdi a saját kis spéci glosszáriumát. Mac vásárol, aztán pipa lesz B. miatt. Dörömbölni kezd az ajtóján: - Asszony, maga átkozott bolond. - Maga petú... segg. Nem ijeszt meg. Aztán mégis megijedt, mert elkezdett mozogni mögötte egy sötét folt. Következmény:- Maga Ms. Lane egy sidhe látó. - Tessék???
(75.o)
Szürke férfi csócsálja az egyik fiatal lányt a közeli pubban. Macnak meg kell válaszolni a kérdést, mi akar lenni: túlélő vagy áldozat. A válasza: - Ó fogja már be!
Aztán beköltözik a biztonságos Barrons féle Könyvek és Apróságok harmadik emeletére.
Tündérek léteznek, rosszak és gonoszak, én meg sidhe-látó vagyok, mantrázza Mac, majd megfagyaszt egy gusztustalan valamit, Barrons: - Maga két lábon járó, beszélő, rózsaszín katasztrófa. Aztán elővesz pár papírt, amitől Mac hányni kezd. :) Így lesz a rózsaszín lányból SZT detektor, akinek befestik a haját, szűk, kivágott holmikat kell hordani, és detektorkodnia kell mindenféle helyeken és eseményeken, ahová természetesen csak gyors autókkal járnak.
Megjelenik Malluce meg a rinófiúk- ekkor még nem tudjuk, milyen finomak-, és HOPPÁ, hoppá, megjelenik a csodálatos Vlane is, aki már a tekintetével is... khm. levetkőzteti Macet. Mindenki egy dolgot akar a Sinshar Dubhot.
Mac kap egy lándzsát, amivel ledöfheti a csúnya tündéreket, majd jön a legendás LaRuhe 1247, később pedig Barrons befesti Mac körmét rózsaszínre...


2. rész, melyben Mac kulináris kitérőt tesz avagy, most komolyan, mire nem jó egy rinófiú?

Kezdő jelenet: O'Duffy felügyelő Macet faggatja, majd megjelenik Barrons, fekete haját hátrasimítva viseli, arcán arrogáns, hűvös kifejezés ült. Naná, hogy lekoptatta a zsarut.
Macra tört  Fiona által a Sötétség, és csak egy legény volt a gáton, Vlane. - Beszélgessünk - mondja tündérfiú, mire Mac: - Valóban, CSAK beszélgetünk. El is mennek egy hónapra beszélgetni, valami giccses tengerpartra, de előtte méég: valami morog Barrons garázsa alatt, és O'Duffy rossz nyomon jár, elkezdi Macet követni.
Figyelem, figyelem! Az Ősi Nyelvek Tanszékén van egy álmodozó tekintetű srác.

 Macet mintha felismernék az árnyak, izgatottabbá válnak tőle. Fionának vége, persze csak képletesen. Mac és Barrons sajátos - non verbális- kommunikációt fejleszt ki, Mac munkába áll a könyvesboltban, aztán csupán féltésből megcsókolja Dereck O'Baniont, ami Barronsnak nagyon nem tetszik. Elkezdődik az unsellie relikviák gyűjtése, Mac pedig mobiltelefont kap, benne Barrons, IYCGM, és IYD számokkal.
Fura csuklyás alak követi Macet, valamiféle árnyalak. Mac egyre többet tud meg a sidhe-látókról, fúj Rowena, és hajrá Dani. Ja és valami medált keresnek, aminek nem emlékszem a nevére, de felerősíti az emberek akaratát.
Mac hatalmas nagy mentális energia felhasználásval, és egy apró rejtett zug meglelésével pontosan valahol az agyában, szóval : eléri, hogy Barrons ne " tetoválja meg". Megjelenik Christian McKeltar, aki okos és csinos fiatalembernek tűnt. Majd Mac bajba kerül egy katakombában, és mikor már JZB majdnem megsiratja, rájön, hogy enne egy kis fincsi... recycling rinófiút. HAMM. 


3. rész, melyben minden változik, csak Barrons az egyetlen állandó ( --azaz ő a píí...---)


Jayne felügyelő, tapad, mint az árnyék. Mac egyre közelebbi kapcsolatba kerül a Könyvvel. Miközben Jericho Barrons zizegő tükrökben járkál, kezében egy véres nővel. No de ki ez a nő? Nem tudjuk meg. Kicsoda Jericho Barrons? Micsoda Jericho Barrons? Nem tudni.  Sőt, még az igazság detektor Christian MacKeltar sem mondja meg, és ahol Barrons megjelenik, mindenki más elrohan. Annyi viszont kiderül, hogy hamarosan leomlik a fal a tündérek és az emberek világa között, s hogy a könyvnek önálló akarata van.
Mac megkapja Vlane nevét, ami nem egy kellemetlen dolog... Barrons azt mondja, FÚJ, amúgy meg tovább viszi Macet detektorkodni. Ám Mac már nem bízik benne. A világot egyre több tündér lepi el, vannak már alakváltók is. Aztán Macet megtámadják a sidhe - látók. Rowena egy szemétláda, nyil-ván-va-ló. Barrons rózsaszín tortát kap, úgy csinálja, mintha nem tetszene neki.
Macet mindenki megkörnyékezi, mert ő a kulcs a Naagy Könyvhöz. A Nagyúr meg is fenyegeti. FÚJ.
Barrons tanítgatja, hogy ellent tudjon állni a hangnak. Nem nagyon megy.
Aztán eljön a legsötétebb éjszaka. Jajj.


4. rész, melyben megszületik Mac.4.0.

Mivel Mac nem tud magáról, és szegény Dani sem tud segíteni neki, Barrons, mint egy lovag a fényes vértben, felajánlja szolgálatait... Mac elég vad dolgokat csinál... Így hát Barrons nem tehet mást, megbilincseli. :) Aztán hoz neki ruhát, meg zenét, meg karácsonyfát, meg olyat is mond, hogy : te fogsz elhagyni engem, Szivárványlány. ( Megjegyzem, mindig is látszott rajta, hogy ízig-vérig romantikus alkat.)
Na már most, Mac 4.0-nak ez nem tetszik. Mit csinált vele, FÚJ, meg amúgy is... Mac a saját lábára akar állni, ezért Danivel együtt irtja a tündéreket, elmennek a sidhe-látókhoz is, hogy visszaszerezzék a lándzsát, de Rowena még mindig egy vén szipirtyó, úgyhogy csak csellel tudják elvenni, és menedéket a kolostor falai között nem találnak. Kiderül, hogy Barrons - féléből több van, ilyen pl. Ryodan is, és hogy gyorsan mozognak, nagyon gyorsan.
A Nagyúr megint mozgolódik, használja a hangot, meg van egy unsellie herceg kísérete is, ami nem túl biztató. Vannak ITK-k is, azaz interdimenzionális tündér kátyúk, - ez az elnevezés még Barronsnak is tetszik. Mac kényszeredetten visszaköltözök az előbb nevezett úrhoz. Izzik a levegő, izzik köztük, de koncentráljunk a lényegibb dolgokra. ( Izzik a levegő, mondom, i ) Macet hatalmába keríti a könyv. Beszél hozzá és beszél vele, ráadásul Mac 4.0 sajátos tulajdonságokkal kezd bírni, ami még őt is meglepi. Vadászni indulnak egy Királyi Vadászon. És ott a könyv, csakhogy a Sinsar Dubh erősebb mindenkinél, még Barrons sem tudja felvenni. És akkor jön a Nagyúr meg a fenyegetései, és Mac elindul a tükörportál felé, hogy megmentse a szüleit. Aztán van még sok tükör, meg van egy vadkan is.
Meg egy orbitálisan nagy függővég.


Most pedig jöhet a folytatás...

( Üzenem a postásnak, hogy jó lenne picit sietni.)

SHARE:

11 megjegyzés

  1. :D
    tökéletes összefoglalás. (remélem, ma már megkapod.)

    VálaszTörlés
  2. Jó kis összefoglaló! :)
    Tarts ki! Van amire érdemes várni, bár én nem tudtam, úgyhogy elolvastam a 4. után egyből angolul. :D Zseniális. ;)

    VálaszTörlés
  3. Kell!!!!(még nem olvastam egyet sem :-)))

    VálaszTörlés
  4. Hát ez oltári jó volt :D Kedvem támadt újraolvasni :))
    Alig várom hogy megkapd te is a tiédet, de még inkább hogy írjál róla! :) Zenkásítva! :) FÚJ! :D

    VálaszTörlés
  5. Hahó, lányok, hát képzeljétek, még ma sem kaptam meg :S. No mindegy, annál jobb lesz a hétvégém. :D
    És persze köszönet mindenkinek, aki végig olvasta ezt a hosszú valamit, külön örülök, ha tetszett.
    Lámpás, olvasd, olvasd. Ha szereted az urban fantasykat, neked is tetszeni fog!

    VálaszTörlés
  6. Tudod mit? Én gonosz leszek, és nem bánom, hogy még nem csengetett a postás. Akkor elvonultál volna olvasni, én meg nem olvashattam volna ezt! :DDD

    VálaszTörlés
  7. És képzeld Klaudia, még most sem érkezett meg :D ( Köszönöm!)

    VálaszTörlés
  8. Aaa, dejóvolt ez. Ideje lenne kiegészíteni az ötödik összefoglalóval már;)))

    VálaszTörlés
  9. Azt akarom mondani, hogy a következő posztom az lesz :D

    VálaszTörlés
  10. Befaltam mind az ötöt, nyammnyamm! Utána újraolvastam a posztodat. Sírvaröhögős (mármint a poszt) :DDD

    Köszi Zenka!

    @Light

    VálaszTörlés
  11. ÁÁÁ! Annyira örülök, hogy tetszett! De tényleg :D...

    VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig